VAUNI

VAUNI


...har våra förhistoriska förfäder använt sig av elden för att värma sig, laga mat och berätta historier runt lägerelden. Förmågan att kontrollera eld har varit en viktig del i människans evolution och förmodligen var det runt lägerelden som vi utvecklade vårt språk och delade med oss av våra erfarenheter. Därför är det inte konstigt att elden fortfarande fascinerar och skänker oss ett inre lugn.

Idag är behovet av att använda eld betydligt mindre. Vi kan laga mat på elspisar och våra hus utgör ett naturligt skydd mot stora djur. Men trots att vi inte behöver elden för att överleva så är det något med den som tilltalar. Att tända en brasa gör mer än att skapa fysisk värme. Elden skänker en härlig stämning till omgivningen som är svår att förklara i ord.

På Vauni älskar vi tanken på snöiga dagar framför en tänd brasa! Att få uppleva värmen från en mysig eldstad i sitt eget hem är något vi tycker att alla har rätt till. Oavsett hur man bor. Därför har vi utvecklat en unik kamin som inte kräver någon skorsten eller fast installation. På så sätt har vi gjort det möjligt för alla att njuta av en kamin utan att behöva tänka på rök, aska och sot. Dessutom miljövänligare, helt säkert och av svensk kvalité.

 

För mer info. www.vauni.se

 


6 artiklar

Stigande ordning

6 artiklar

Stigande ordning